Apple navodno namerava da snizi cenu iPhone-a X


Sve je više glasina o slabijoj od očekivanja prodaji iPhone-a X. Najnovija dolazi od Digitimes-a, inače poznatog po širenju glasina koje se u velikom broju slučajeva pokažu pouzdanima. Tako je ovaj tajvanski portal sada došao do informacija da Apple tokom sledeće godine namerava da snizi cenu iPhone-a X, kako bi podstakao prodaju, koja navodno nije ostvarila željene brojke.

Cena od 999 dolara bez poreza prilično je visoka, kako se čini, čak i za najbogatije zemlje. Naime, DigiTimes navodi da su najviše podbacila ona tržišta od kojih se najviše očekivalo, Tajvan, Singapur i domaće – SAD. Ako je prodaja podbacila u ovim najbogatijim zemljama, možemo zamisliti koja je situacija u ostalima.

Apple inače često zna da snizi cene starijih iPhone-a, ali ovoga puta bi se to moglo dogoditi ranije, tj. na proleće, a cifre koje se spominju kreću se od 50 dolara naviše. Digitimes navodi da ni prodaja iPhone 8 i 8 Plus nije na nivou očekivanja, tako da još jedno kvartalno obaranje rekorda postaje manje verovatno.

Na kraju još jednom navedimo da se radi o glasinama, koje kao takve ne bi trebale biti uzete zdravo za gotovo. Za prve konkretne brojke moraćemo pričekati Apple-ov kvartalni finansijski izveštaj u januaru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.