Gasi se Google-ov projekat Tango


Lansiran još 2014. godine, Google-ov projekt Tango rezultovaoje brojnim inovacijama u tehnologiji koja je zadužena za snimanje i procesiranje slike na telefonima. Ovaj projekt imao je zadatak da osmisli kamere na telefonima koje bi se mogle koristiti u trodimenzionalnom prostoru, meriti ga, te na kraju pružati potporu za aplikacije koje rade sa proširenom (pomešanom) stvarnošću.

Tango je omogućavao izradu 3D mapa interijera, te korištenje AR tehnologije na brojne zanimljive i kreativne načine. Međutim, da bi developeri zaista mogli Tango i "zaplesati", bila je potrebna i snažna podrška proizvođača telefona koji bi u svoje uređaje ugrađivali kompatibilne kamere. Najuspješniji i najpoznatiji primer takvog telefona je Lenovo Phab 2 Pro, ali njegov primer nisu baš sledili mnogi drugi proizvođači. Osim ovog Lenova i Asus-a Zenfone AR nije bilo drugih komercijalizacija, iako je tehnologiju Tango testirala i sama NASA.

Sve je ovo u na kraju rezultovalo time da je Google najavio gašenje projekta Tango. Od 1. marta sledeće godine biće zaustavljen razvoj Tanga, kao i podrška za developere. Njih, pak, Google preusmerava na svoju novu platformu za proširenu stvarnost – ARCore.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.