Google: Nove aplikacije će morati da podržavaju Oreo i 64-bitne čipove


Google od sledeće godine uvodi nova pravila koja se tiču Android aplikacija koje se postavljaju na službenu Google Play prodavnicu.

Počevši od avgusta 2018. godine, nove aplikacije koje se žele postaviti na Google Play Store moraće da sadrže podršku za Android 8.0 API. Naravno, takođe mogu podržavati i starije verzije Android-a, ali podrška za Oreo biće obvezna. Takođe, obavezne će postati i neke do sada opcionalne funkcionalnosti kao što su runtime dozvole implementirane u Marshmallow verziju Android-a.

Od novembra 2018. godine sva ta pravila biće obvezna i za nove nadogradnje već postojećih aplikacija. U avgustu 2019. godine uvodi se još jedna obveza, sve aplikacije moraće da dolaze sa podrškom za 64-bitne čipove, kao deo pripreme za postupni prelazak na isključivo 64-bitne aplikacije, iako će biti moguće pokretati aplikacije na 32-bitnom hardveru.

Visoka fragmentacija Android platforme prisilila je Google da u odnosu na Apple značajno produži rokove vezane za svoj sopstveni proces potpunog prelaska sa 32-bitnih na 64-bitne aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.