Izašao prvi jailbreak za iOS 11


Mnogi korisnici sa zanimanjem prate razvoj situacije sa jailbreak rešenjem za ovogodišnje iPhone modele uključujući i famozni iPhone X. E pa prvo jailbreak rešenje je izašlo i zove se LiberiOS.

Radi se o prvom iole funkcionalnom jailbreaku za iPhone X, iPhone 8 i 8 Plus te ostale 64-bitne iUređaje koji koriste iOS 11 – 11.1.2 pritom ne i novi iOS 11.2 pa ako ste već gore, celu ovu priču zaboravite jer je Apple u anticipaciji ovog jailbreak rješenja, onemogućio downgrade na raniju verziju.

Google-ov čovek Ian Beer otkrio je bezbednosni propust u iOS verzijama 11 – 11.1.2, zakrpljen u iOS-u 11.2, koji onome ko zna šta radi omogućava root pristup i na kraju ubrizgavanje koda kojeg ne potpisuje Apple.

Ovo jailbreak rešenje kompatibilno je sa iPhone 5s, SE, 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, iPhone X, svim 64-bitnim iPad-ima i 6. generacijom iPod toucha dok god vrte iOS 11 – 11.1.2. Ovo jailbreak rešenje spada u kategoriju semi-untethered, što znači da će pri svakom restartu iUređaja trebati sa par klikova reaktivirati jailbreak, ali makar nećete morati priključivati na računar.

Imajte na umu da Saurik još nije prilagodio Cydiu pa trenutno nema smislenog razloga da se upuštate u jailbreak svojih uređaja. Pričekajte još koji dan i ako vam je jailbreak mio, a još niste ažurirali na iOS 11.2 ni nemojte.

Razvoj situacije pratite ovde, a kad Saurik odradi svoje, saznaćete to i ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.