Jony Ive ponovno na čelu Apple-ovog dizajnerskog tima


Johnatan Ive, poznat kao Jony Ive – miljenik pokojnog Stevea Jobsa i dugogodišnji Apple-ov čovek broj jedan za dizajn, nakon dve godine vraća se na svoju poziciju.

Ive je praktično sinonim za Apple-ov dizajn, a iz bliskog odnosa sa Jobsom proizašli su legendarni modeli iPhone-a, iPad-a, Apple Watch-a ali i Mac računara odnosno laptopova. Za razliku od mnogih drugih proizvođača elektronike i gadgeta Apple je poznat po tome što uvek kreću od dizajna po kojem onda inženjeri osmišljaju hardcer, umesto obrnuto.

Ive je 2012. nakon debakla sa Apple Mapama na čelu softver dizajna zamenio Scotta Forstalla, kojeg je Cook otpustio sa te pozicije. Ako ste zaboravili Apple Mape tada su po prvi put pokušale da zamene Google Mape, a bile su toliko loše da su nečije kuće bile usred reka i jezera. Cook se morao izblamirati i preporučiti korišćenje Google Mapa, dok oni ne ispeglaju bugove, ali ni danas im te mape nisu dosegle Google-ove.

Ive je preuzeo zadatak nadgledanja izgradnje Apple Parka, poznatog kao spaceship campus – velebne građevine i novog Apple-ovog sedišta, gde je i Steve Jobs Theater u kojem je ove godine predstavljen i novi iPhone X. Sada je Apple Park projekt završen, a na Apple-ovim stranicama, objavljeno je kako se Jony Ive vraća na svoju poziciju šefa dizajna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.