Oteli zaposlenog menjačnice kriptovaluta i zatražili otkupninu u bitcoinima


Popularnost koju u poslednje vreme dobijaju kriptovalute u javnosti, posebno bitcoini sa stalnom priču o rastu njihove vrednosti, podstakli su određene grupe ljudi koje možda ne poseduju sve tehničke veštine za izvođenje cyber napada da se ipak domognu ponekog bitcoina.

Za sada nepoznata grupa kriminalaca u Ukrajini je izvela nešto drugačiji napad u kojem se uspela da ugrabi 1 milion američkih dolara u bitcoinima. Umesto da se za napad posluže računarima i Internetom, grupa je odlučila da organizuje otmicu jednog od istaknutijih zaposlenih menjačnice kriptovaluta koju vodi kompanija EXMO Finance registrovana u Velikoj Britaniji.

Nepoznati napadači 26. decembra ove godine u Kijevu su oteli Pavela Lernera, koji važi za vrsnog analitičara i eksperta za blockchain tehnologiju te ga uz pretnju oružjem ugurali u minibus ukradenih tablica.

Ostaje nejasno ko je točno uplatio spomenutih 1 milion američkih dolara otkupnine, ali Lerner je pušten na slobodu već u četvrtak 28. decembra, a nepoznata grupa kriminalaca bogatija je za taj iznos u bitcoinima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.