Otkriven razlog zbog kojeg ste USB priključili gotovo uvek naopako


USB-C konektori danas omogućavaju da ne razmišljamo kako je okrenut konektor, ali svi se i dalje mučimo sa standardnim USB-A konektorima, a razloge je otkrio Intel-ov čovek koji je i radio na razvoju tehnologije

Digitalno doba donelo je muku sa kojom se skoro svaki dan svi suočavamo. Bez obzira šta učinili, čini se da gotovo svaki put USB kabal ili memoriju koju na računar spajamo sa pogrešne strane. Pokušaj ili dva, ili 7 kasnije, stvar sedne na svoje mesto, a u sebi lagano psujemo i ne verujemo da se ovo opet događa.

Ali, čini se da postoji i razlog zbog kojeg je to tako. Intel-ov Ajay Bhatt bio je jedan od članova tima koji su i razvijali USB tehnologiju, a u intervjuu za DesignNews ispričao je i kako su od starta znali da bi za korisnike bilo bolje da je konektor dizajniran tako da je svejedno kako ga okrenemo. Ali, to bi značilo duplo više žica i elektronike i višu cenu.

- Ako u startu imate visoku cenu za novu i nedokazanu tehnologiju, može se dogoditi da ne zaživi. To je bio naš strah i morali smo paziti na troškove - rekao je Bhatt i priznao da bi drugi smer možda bio i bolji, ali da je USB u svakom slučaju bio napredak u odnosu na razne portove. Dodao je takođe i da su u startu mogli razmišljati o većim brzinama prenosa podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.