Steam više ne prihvata Bitcoin


Krajem aprila 2016. godine, Steam je uveo Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Sada krajem 2017. godine, Steam više ne prihvata Bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Kako je na njihovom službenom blogu objašnjeno, bitcoin zbog naglih promena vrednosti više nije stabilan da bi se njime plaćale usluge. Drugi problem su transakcijski troškovi koje korisnici moraju platiti pri svakom plaćanju Bitcoin-ima.

Naime, na samom početku, krajem aprila 2016. godine kada je Steam tek uveo plaćanja putem bitcoina, vrednost bitcoina je iznosila 450 USD, a transakcijski troškovi svega 20 centi. Prošle nedelje usled povećanja vrednosti na 10.000 USD, transakcijski troškovi su se popeli na čak 20 USD.

Sve to korisnicima stvara prevelike troškove u odnosu na standardnu kupovinu igraćih naslova, putem debitnih i kreditnih kartica iza kojih stoji "pravi" novac. Iz Steam-a navode kako je zbog velikih oscilacija u vrednosti bitocoina ponekad potrebno, ili korisniku refundirati troškove, ili ga zatražiti plaćanje razlike koja je nastala promenom vrednosti bitcoina, što opet za sobom povlači nove transakcijske troškove.

Kako bi olakšali poslovanje i uopšteno život sebi i svojim korisnicima, Steam je odučio da za sada ukine bitcoin kao sredstvo plaćanja. Ali, nisu isključili mogućnost ponovnog uvođenja, jednom, kada se ustali njegova vrednost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.