Android korisnici su preuzeli najviše aplikacija u Q4 2017


Analitička kompanija App Annie objavila je izveštaj za četvrti kvartal 2017. godine u kojemu se između ostalih podataka navodi i broj ukupnih preuzimanja od strane korisnika platformi Android i iOS. Iz izveštaja se vidi kako su najveći broj preuzimanja u navedenom razdoblju odradili Android korisnici – čak 19 milijardi preuzimanja.

App Annie navodi kako se brojka od 19 milijardi preuzimanja odnosi samo na nove instalacije, a ne i na reinstalacije te nadogradnje već instaliranih aplikacija. Drugo mesto pripalo je App Store-u koji je u istom razdoblju zabeležio samo 7,7 milijardi preuzimanja. Iz priloženog grafikona vidi se kako je Google Play za 145% nadmašio App Store.



Ali, App Store je u nečem drugom znatno bolji od Google Play-a – potrošnji. Naime, korisnici iOS platforme i ovog puta slove za najizdašnije na novčaniku, budući su u četvrtom kvartalu 2017. godine potrošili ukupno 11,5 milijardi američkih dolara.



U istom razdoblju Android korisnici su potrošili samo 5,9 milijardi američkih dolara. Iako se zadnje brojke osetno razlikuju (App Store je utršio 95% više novaca nego Google Play), App Annie navodi kako su obe prodavnice mobilnim aplikacijama povećale svoju naplatu za 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na obe platforme najviše su trošili Amerikanci dok se na trećem mestu nalaze Nemci. Drugo mesto po potrošnji se razlikuje od platforme do platforme. Kad je u pitanju App Store drugo mesto su zauzeli Tajvančani, a kod Google Play-a Južnokorejanci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.