Facebook će prioritet davati vestima iz proverenih izvora


Za 2018. godinu Mark Zuckerberg je sebi zacrtao jedan veliki cilj – popraviti Facebook, odnosno vratiti ga korisnicima. Prve korake povukao je već u prvim danima ove godine, najavivši da će Facebook postati više ličan. Kao rezultat toga od svih objava koje korisnici vide tek oko 4% biće onih objavljenih od strane izdavača i Facebook stranica, dok će sve ostalo biti objave njihovih prijatelja i grupa kojih su članovi.

Borba sa kvalitetom sadržaja koji se korisnicima prikazuje na News Feedu je sledeća na redu. Prioritet u prikazivanju, kad je reč o vestima, imaće objave koja dolaze iz proverenih izvora. Senzacionalizam, dezinformacije i polarizacija, tako, neće biti poželjni – umesto toga ova društvena mreža će se orijentisati na širenje vesti kojima se veruje, koje su informativne, te lokalne.

Ko će određivati kojim se izvorima veruje a kojima ne, pitate se? Zuckerberg kaže da će to biti sami korisnici. Njih će kroz ankete pitati veruju li pojedinom izvoru vesti, i potom će algoritmi početi da prikazuju sve više objava onih izdavača koje čitaoci označe kao pouzdane i kvalitetne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.