Gasi se Bitconnect, Bitcoin pada ka 10.000 dolara


Bitconnect, platforma za trgovinu bitcoinima koju su mnogi optuživali da funkcioniše po principu piramidalne sheme (čitaj: prevare) objavila je da će prestati sa radom. Na Bitconnect-u se, naime, moglo dogovoriti da oni preuzmu investiranje korisnikovih coina u zamenu za određeni povrat na uloženi kapital. Ali, ono što je izazivalo negativan stav javnosti prema ovoj platformi njihova je poslovna politika "referrala" koja je mirisala na Poncijevu prevaru, pa je Bitconnect često u medijima bio etiketiran kao prevara.

Upravo negativni publicitet jedan je od glavnih razloga zbog kojeg se ova usluga gasi, piše tako na njihovim stranicama. Drugi razlozi su sudska pisma upozorenja iz Teksasa i Severne Karoline, kao i kontinuirani DDoS napadi koji su destabilizovali funkcionisanje menjačnice.

Platforme za pozajmljivanje i kupoprodaju coina na Bitconnect-u se gase, a korisnicima će sredstva biti vraćena. Ova platforma će od sada služiti samo kao wallet za one koji će je nastaviti koristiti te će nuditi svoj BitConnect coin svima koji ga budu hteli kupiti. Nakon vesti o gašenju menjačnice takvih je sve manje, pa je cena njihovog BCC-a potonula za preko 90%.

U međuvremenu pojačavaju se strahovi u svetu kako bi Južna Koreja, a i neke druge zemlje poput Kine, mogle ipak krenuti u smeru uvođenja veće regulative nad kriptovalutama, pa poslednja dva dana svi digitalni coini doživljavaju pad cene. Bitcoin polako klizi natrag prema 10.000 dolara, a i ripple, litecoin i ethereum, na primer, su pali za preko 10%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.