Google će kod mobilnog pretraživanja preferirati brže sajtove


Mobilno pretraživanje stranica postaje dominantan način pretraživanja weba, pa se Google, kao vodeća pretraga, sve više prilagođava toj činjenici. Prednost mobilnog pretraživanja svakako je dostupnost u svakom trenutku, pri čemu je presudna brzina učitavanja stranica, kako bi korisnici što pre došli do traženih informacija.

Upravo brzina učitavanja činilac je koji će Google uklopiti u svoje algoritme za rangiranje stranica, objavljeno je na službenom blogu posvećenom webmasterima. Istraživanja su, kažu, pokazala da je brzina otvaranja stranica korisnicima vrlo bitna, ali do sada ju je Google uključivao u rangiranje samo na desktopu. Od jula ove godine ona će se uzimati u obzir i kod rangiranja stranica na mobilnoj pretrazi.

Očekuje se kako će samo najsporije web stranice biti pogođene ovim "Speed Update-om", kako ga zovu. One bi se trebale naći nešto niže u rezultatima pretraživanja, ali brzina neće biti presudan faktor koji bi isključio pojavljivanje nekog rezultata. Ipak, ovo je pokazatelj developerima da bi se trebali fokusirati na izradu stranica koje se, pogotovo na mobilnim uređajima, učitavaju što brže, bez obzira kojom tehnologijom bile izrađene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.