Gotovo 75% Windows 10 računara ima instaliran Fall Creators Update

Analitička kompanija AdDuplex objavila se svoj redovni mesečni izveštaj vezano za uređaje temeljene na Windows-u 10. Najnoviji izveštaj za januar 2018. godine govori kako je na dan 22. januara 74,3% uređaja sa Windows-om 10 imalo instaliranu i najnoviju nadogradnju – Fall Creators Update.

Poređenja radi navedimo kako je tokom prošlog meseca samo 53,6% računaea temeljenih na Windows-u 10 imalo instaliran Fall Creators Update. Čini se kako su početkom godine otkriveni bezbednosni problemi naveli korisnike na redovnije preuzimanje novih nadogradnji i zakrpi.

Budući da je postotak računara sa Fall Creators Update nadogradnjom porastao, tako se ujedno i broj računara sa starijim nadogradnjama smanjio. U istom razdoblju broj računara s Creators Update-om je pao sa 33,7% na 17,2% kao i broj računara s Anniversary Update-om, kojih je umesto 10,5% koliko ih je bilo u decembru prošle godine, sada krajem januara 2018. tek 6,6%.

Dalje, u svetu postoji još 1,1% računara koji koriste Windows 10 sa November Update-om (Windows 10 1511). Takođe, računara sa originalnom verzijom Windows-a 10 (10240) u svetu je oko 0,5% koliko je i računara sa Windows-om 10 i Redstone nadogradnjom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Choban kaže,

    Kod statistika je uvek problem... Nikada se ne zna da li neko vrti u virtuelnoj mašini neki OS, ili koristi skripte sa različitim podešavanjima itd...
    Ne verujem čak ni statistici na svom blogu :)


  2. Анониман kaže,

    A sad nek napisu koliko racunara nije uspeo da digne win posle neke ispravke, updatea nasilnog, dodatka itd - koje mozes iskljuciti jedino ako ugasis update servis, al onda nemas win store.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.