Nokia Sleep senzorima poboljašava kvalitet sna


Nokia je na CES-u predstavila novi gadget pod imenom Sleep čije ime otkriva da se radi o proizvodu za praćenje kvaliteta sna. Sleep modul se postavlja ispod madraca i poseduje senzore koji su u stanju da analiziraju kvalitet sna prateći između ostalog otkucaje srca i disanje.

Može detektovati razliku između dve osobe na istom madracu te detehtovati nečije hrkanje. Sleep dolazi i sa integrisanom podrškom za Wi-Fi čime se omogućava sinhronizacija podataka sa dediciranom mobilnom aplikacijom Health Mate, a tu je i potpuna podrška za poznati servis za automatizaciju radnji IFTTT (IF This Then That), što otvara mogućnost izvođenja velikog broja radnji kao što je gašenje svetla u trenutku kada je osoba zaspala, regulacija temperature u prostoriji gde osoba spava te dizanje ili spuštanje rolente.

Sleep je nastao na tragu proizvoda Withings Aura predstavljenog 2014. godine koji je uključivao svetiljku koja je pomoću svetlosti i zvukova osiguravala mirno buđenje (Nokia je preuzela kompaniju Withings 2016. godine). Nokia Sleep modul na tržište stiže s cenom od 85 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.