Novi update koji krpi Spectre bug ubija performanse iPhone-a 6


Nakon što je priznao kako su i njegovi iOS uređaji podložni nedavno otkrivenim bezbednosnim propustima, Apple se bacio na izradu zakrpi kojima će te propuste pokušati da reši. Navedena zakrpa kojom se Apple na svojim iOS uređajima rešava propusta Spectre stigla je unutar nove verzije iOS-a – 11.2.2.


iPhone 6 pre i nakon zakrpe

Ali, kako to obično biva, jedno zlo je zamenjeno za drugo. Podsetimo, odmah nakon što su bezbednosni propusti otkriveni, znalo se kako će njihovo krpljenje loše uticati na performanse procesora. Sudeći prema benchmark testovima učinjenim sa starijim iOS-om 11.1.2 bez zakrpe te novim iOS-om 11.2.2 sa zakrpom najveći gubitnik performansi u ime bezbednosti je iPhone 6.


iPhone 6S pre i nakon zakrpe

Naime, pokazalo se kako su Single-Core performanse lošije za 41% u odnosu na one od pre zakrpe. Ništa bolji rezultati nisu ni po pitanju Multi-Core performansi koje su takođe lošije – za 39%. Ako postotke pretvorimo u benchmark bodove to znači kako iPhone 6 nakon zakrpe ostvaruje 637 bodova manje u Single-Core i 1.049 bodova manje u Multi-Core testovima kao što možete i videti u priloženoj tablici.


iPhone 7 pre i nakon zakrpe

iPhone 6S nakon instalacije zakrpe je takođe izgubio na performansama, ali svega 12%, što je u odnosu na šesticu, gotovo pa zanemarivo. Zakrpu su najbolje podneli noviji modeli iPhone 7 i iPhone 8 Plus koji su nakon instalacije zakrpi postali bolji ili su ostali unutar ranijih performansi.


iPhone 8 Plus pre i nakon zakrpe

iPhone 7 je prema AnTuTu-u dobio dodatne bodove nakon instalacije iOS-a 11.2.2. pa je tako s ranijih 165.180 bodova skočio na 171.479 bodova. Osmica je prema Geekbenchu pak izgubila deo bodova, 19 bodova u Single-Core i 41 bod u Multi-Core testu što takođe možete videti u prilogu.

Bez obzira na gubitak performansi preporučuje se instalacija iOS-a 11.2.2.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.