Operateri u Irskoj moraće da blokiraju gotovo sve torrent stranice


U Irskoj je The Pirate Bay, najpoznatiji pretraživač torrenta, blokiran još od 2009. godine kada je na to pristao tamošnji davalac telekomunikacionih usluga Eircom u dogovoru sa vlasnicima autorskih prava. Od tada su njegov primer sledili i ostali operateri, ali internet ponuda servisa za pretraživanje torrenta je daleko bogatija od samo jedne stranice.

2013. godine u Irskoj su svi veći operateri blokirali i Kickass Torrents, ali američko udruženje filmaša MPA (The Motion Picture Association) nastavilo je sa sudskim gonjenjem i ostalih ilegalnih distributera njihovih zaštićenih autorskih dela. Tako je ove nedelje irski sud odlučio da će se blokada morati proširiti i na još nekolicinu popularnih torrent pretraga. Spominju se 1337x.io, EZTV.ag, 123movieshub.to, Bmovies.is, putlocker.io, Gowatchfreemovies.to, YTS.am i RARBG.to.

Sud je uvažio argument MPA kako navedene stranice krše autorska prava, te kako postoji dobar razlog za blokiranje pristupa istima. Svi operateri su se složili sa odlukom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    khm TOR khm


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.