Raste potrošnja na App Store i Google Play prodavnicama


U godišnjem istraživanju kompanije Sensor Tower navodi se podatak da su korisnici najpopularnijih prodavnica aplikacija App Store i Google Play tokom 2017. godine potrošili 58,7 milijardi dolara na aplikacije. Reč je o ukupnim prihodima od plaćenih aplikacija, pretplata i kupovini unutar aplikacija koji su porasli za 35% u odnosu na prihode ostvarene na tržištu tokom 2016. godine.

Najveće prihode beleži Apple-ov App Store, ukupno 38,5 milijardi dolara, dok je Google Play prodavnica ostvarila prihode od 20,1 milijardi dolara. Rast prihoda od iOS aplikacija bio je nešto veći u odnosu na prihode od Android aplikacija, 34,7% u odnosu na 34,2%.

Što se tiče najpopularnije kategorije aplikacija, najzastupljenije su i dalje mobilne igre na koje otpada 82% svih zabeleženih prihoda.

Zbog sve veće zastupljenosti mobilnih uređaja na tržištima u razvoju, raste i broj aplikacija koje su instalirane prvi put, dok se kao ukupan broj instaliranih aplikacija navodi brojka od 91,5 milijardi aplikacija (od čega je 35,5 milijardi instaliranih mobilnih igara). Istraživanje možete pronaći na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.