Strožija kontrola sadržaja na YouTube-u


Google-ov YouTube uskoro uvodi puno strožiju politiku vezanu uz video sadržaj koji se pojavljuje na tom servisu. To je odgovor na negodovanja i određene kontraverze koje se u poslednje vreme vežu za taj servis.

Pritom se misli na prošlogodišnje skandale vezane za YouTube-re kao što su PewDiePie (šalio se s rasizmom i antisemitizmom) i Logana Paula (poslednjeg dana prošle godine objavio je video u kojem prikazuje telo osobe koja je počinila samoubistvo vešanjem u šumi Aokigahara u Japanu).

Nova pravila se prvenstveno tiču Google-ovog programa oglašavanja Preferred Program, koji je posebno stvoren za najveće oglašivače i omogućava im da se za određenu veću naknadu direktno oglašavaju na 5% najpopularnijih YouTube kanala. Zbog nastalih kontraverzi određeni broj oglašivača povukao se iz ovog programa, zbog čega su u Google-u bili prisiljeni da dodatno postrože pravila vezana za objavljivanje video sadržaja.

Stvoren je novi tim sastavljen od 10 hiljada zaposlenih čiji će zadatak biti pregledati svaki video iz Google Preferred Programa pre njegove objave na servisu. Takođe, stvara se i posebna bela lista samostalnih kreatora sadržaja i kompanija koje svoj video sadržaj postavljaju na servis, a pokazali su se pouzdanima, a to bi trebalo uveriti oglašivače što se tiče njihovih ulaganja u YouTube.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.