Zaštita od rudarenja kriptovaluta i na Operinim mobilnim browserima


Opera je jedna od prvih kompanija koja se pozabavila problemom internet stranica koje računaro posetioca pojedinih internet stranica pretvaraju u uređaje za rudarenje kriptovaluta bez njihove dozvole. Time se računari korisnika znatno zagrejavaju, postaju bučni, spori i gotovo neupotrebljivi za rad jer je sve posvećeno rudarenju kriptovaluta (opterećenje procesora na 100%).

Problem se može rešiti putem raznih dodataka za sve moderne internet browsere, ali upravo je Opera krajem prošle godine bila prva kompanija koja je mogućnost blokiranja te štetne prakse integrisala direktno u svoju desktop verziju browsera.

Sada ista opcija stiže i u Operine browsere za mobilne uređaje temeljene na operativnom sistemu Android, konkretno na klasični Opera Mobile browser i na njegovu laganiju verziju Opera Mini.

Opcija blokiranja rudarenja kriptovaluta se prema zadanim postavkama aktivira zajedno odnosno u sklopu sa postojećom opcijom blokiranja reklama. Obe verzije Operinih browsera dostupne su na službenoj Google Play prodavnici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.