Facebook postaje društvena mreža za ''matorce''


Kompanija eMarketer sprovela istraživanje koje se dotaklo trendova američkih korisnika trenutno najveće svetske društvene mreže Facebook tokom protekle godine. Istraživanje potvrđuje ono što se već znalo, Facebook ubrzano gubi mlađe korisnike te postaje utočište za starije korisnike.

Po prvi put Facebook je u SAD-u zabeležio pad broja korisnika što se tiče specifične uzrasne grupe korisnika i to grupe korisnika starih između 12 i 17 godina (prema službenim Facebook-ovim pravilima nalog na toj društvenoj mreži mogu imati samo oni koji su navršili 13 godina i stariji). Facebook je tokom 2017. godine zabeležio pad broja američkih korisnika te dobi od 9,9% ili oko 1,4 miliona korisnika, s time da je Facebook 2017. godinu u SAD-u završio s 12,1 miliona korisnika uzrasta od 12 do 17 godina.

Ukupno Facebook je u SAD-u tokom 2017. godine izgubio 2,8 miliona korisnika mlađih od 25 godina. Mlađi korisnici prešli su na njima atraktivnije servise kao što su Snapchat i Instagram. Kompanija eMarketer beleži i svoja predviđanja koja se tiču 2018. godine, kada bi Facebook u SAD-u trebao da izgubi oko 2,1 milion korisnika mlađih od 25 godina.

Takođe, zabeležiće pad broja korisnika uzrasta od 12 do 17 godina koji će iznositi 5,6% te pad broja korisnika u SAD-u uzrasta od 18 do 24 godine koji bi trebao da iznosi oko 5,8%. Ipak broj Facebook-ovih korisnika ukoliko se ne gleda njihova uzrast u SAD-u bi trebao da raste i tokom sledećih nekoliko godina.

Pre spomenuti servisi, Snapchat i Facebook-ov Instagram takođe bi trebali da rastu u SAD-u tokom 2018. godine što se tiče broja korisnika, Snapchat za 9%, a Instagram za 13%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.