Provajder mora da otkrije one koji skidaju ilegalne filmove


Jedan od najvećih švedskih internet operatera (ISP-ova) Bahnhof, dobio je nalog švedskog suda da mora izručiti imena korisnika koji skidaju ilegalne torrent datoteke. Drugim rečima, Bahnhof je od sada dužan da otkriva svoje korisnike koji krše pravila copyrighta preuzimanjem ilegalnih filmova, muzike, softvera i TV serija, te organima gonjenja predavaje njihove detaljne lične podatke.

Bahnhof se do sada ponosio time što je tvrdio da su privatni podaci svih njegovih korisnika sigurni i da ih ni pod koju cenu neće izručivati vlastima, pa je očito stao na žulj državnim telima koja se bore protiv piraterije.

Švedski sud je u obrazloženju odluke naveo da se ovo ne kosi sa zakonima Evropske unije o očuvanju privatnosti, a Bahnhof najavljuje žalbu jer smatra da odluka nije korektna.

"Mi odbijamo da narušavamo integritet naših klijenata po odluci vlade koja je sama po sebi kontradiktorna", navodi švedski ISP na svojim stranicama.

U dosadašnjoj praksi Bahnhof je korisnicima kod kojih je uočio promet torrent datoteka slao e-mailove u kojima ih je upozorio da u roku od 20 dana moraju prestati sa preuzimanjem sadržaja zaštićenih copyrightom, ali nije im pretio sudom, već im je jedino mogao raskinuti pretplatnički ugovor.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.