Snapdragon 845 - prvi benchmark testovi


Bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti prvi benchmark testovi novog Qualcomm-ovog procesora Snapdrag-on 845. Ako je sudi po njima, postignut je logičan napredak u odnosu na prethodnu generaciju. Tako ovaj procesor na AnTuTu benchmarku pokazuje rezultat od 265.000 bodova, što je bilo i za očekivati s obzirom na rezultate Snapdrag-ona 835, koji su se u većini uređaja kretali oko 200.000 bodova. Geekbench 4 u multicore načinu premašuje 8000 bodova, a u single core postiže čak 2450 bodova.

Naravno, rezultati benchmark testova procesora sami po sebi ne garantuju brzinu i besprekoran rad uređaja, već njegov potencijal. Ako ga proizvođač smartfona pametno iskoristi, kao što je slučaj s npr. OnePlus modelima u zadnje dve godine, dobijemo izvrsnu kombinaciju brzine i fluidnosti. S druge strane, videli smo da neki, poput npr. Samsung-a, zbog komplkovanih nadogradnji interfejsa ne iskoriste sve prednosti hardvera, zbog čega je korisničko iskustvo je kod mnogih korisnika mrvicu ispod očekivanja.

Naravno, radi se o "kašnjenju" merenom milisekundama, koje većina nikad ni ne primeti, ali je činjenica da postoji, a time i prostor za poboljšanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.