Sony predstavio Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact telefone


Sony je juče na MWC-u predstavio novi top model – Sony Xperia XZ2. Novi Sony-je top model donosi vidljivo izmenjen dizajn u odnosu na modele iz prethodnih godina, kao i, napokon, novi 18:9 odnos ekrana.

Ono što bi Sony-jeve fanove trebalo razveseliti su tanje ivice kućišta, ali moramo da primetimo da su gornja i donja ivica ipak mogli da budu još manji.

Ali, nije samo to novost. Dizajn poleđine je također izmenjen. Više nije potpuno ravan, već je blago zakrivljen u blizini ivica.

Sony Xperia XZ2 je pokretan novim Qualcomm-ovim Snapdragonom 845 u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, dok interna memorija sadrži 64 GB prostora za skladištenje.

5,7-inči ekran presvučen je Gorilla Glass 5 zaštitnim slojem, a kućište dolazi sa uobičajenim IP68 sertifikatom otpornosti na vodu i prašinu. Za bolji doživljaj zvuka, uređaj koristi spolje stereo zvučnike.

Kamera još uvek nema optičku stabilizaciju, jer se Sony i dalje oslanja na svoju tehnologiju softverskog stabilizovanja, koja se u praksi pokazala kao jako dobra. Ono što se moglo pojačati je otvor blende, jer iznosi samo f/2.0, a videli smo da konkurencija već ide na f/1.6 i f/1.5.

Operativni sistem je Android 8.0. Oreo, a kapacitet baterije 3180 mAh.

Sony Xperia XZ2 Compact je umanjena verzija Xperije XZ2. Dolazi sa 5,0-inčnim ekranom, ali ju pokreće isti procesor i donosi istu količinu radne memorije. Kod oba modela memorija je proširiva microSD karticama do čak 400 GB. Xperia XZ2 Compact, logično, donosi nešto i manju bateriju, i to 2870 mAh.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Svidjalo se vama ili ne, to je ipak sto puta bolji telefon nego ove sminkerske tanke Samsung i i phone kojem je prednost to sto moze sluziti kao hladno oruzje. Koristim ga skoro godinu dana, onaj deblji i u odnosu na Samsung i i phone je savrsen.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.