Apple ID nalozi za 15$ na dark webu


Internet stranica Top10VPN, koja se inače bavi recenzijama različitih VPN usluga, sprovela je istraživanje o kretanju cena korisničkih naloga za pojedine online servise na dark webu.

Utvrđeno je da se Apple ID korisnička imena i lozinke prodaju po prosečnoj ceni od 15,39 dolara. Ističe se da se spomenuti Apple ID nalozi uglavnom prikupljaju metodom koja uključuje phishing elektronsku poštu.

Na dark webu najvišu cenu dosežu PayPal nalozi čiji se podaci prodaju po ceni od 274 dolara, dok se bankovni račun prodaje po prosečnoj ceni od 160,15 dolara (u proseku bankovni računi dosežu cenu koja je predstavlja 10% od ukupno raspoloživih sredstava na njima). Amazon nalozi se prodaju za oko 10 dolara ili čak i manje, a istu cenu dosežu i Skype nalozi.

Nalozi za servis eBay nešto su skuplji te se prodaju s prosečnom cenom od 12 dolara. U ponudi su i naozi za određene stranice za upoznavanje što u proseku košta oko 3,11 dolara. Podaci o debitnim karticama prodaju se s cenom od 67,50 dolara, a kreditne kartice su nešto jeftinije te se prodaju po ceni od 50 dolara. Podaci sa pasoša prodaju se po prosečnoj ceni od 60 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.