Dolaskom Android-a P, prestaje podrška za Android 4.1 i starije aplikacije


Google vredno radi na novoj verziji Android platforme – Android-u P. Jedna od novijih informacija vezano uz Android P govori kako će Google izbaciti podršku za Android 4.1 i starije aplikacije.

Budući da su iste razvijane 2012. i ranijih godina ovakva odluka nimalo ne čudi. Naime, tada su vredela neka druga pravila vezano uz dizajn aplikacija. Na primer, nije bilo urezanih ekrana koji u zadnje vreme sve više uzimaju maha i koji neće sa Android uređaja nestati sve dok ih ne odbaci i Apple.

Zbog toga starije aplikacije pokrenute na novijim uređajima ne izgledaju dobro. Drugi razlog je što većina takvih aplikacija nije duže vreme nadograđena na novije verzije što predstavlja i potencijalnu opasnost od bugova koji mogu rezultovati bezbednosnim problemima.

Sve aplikacije koje budete hteli da pokrenete na uređajima nadograđenim na Android P ili koje nabavite nove koji ravno iz kutije dolaze sa spomenutom verzijom Androida moraće biti razvijene pomoću API-ja 17 koji je stigao uz Android 4.2. Sve aplikacije ispod API-a 17 biće automatski blokirane od strane samog Android OS-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.