Facebook odustao od Explore Feed-a


Prošlog oktobra pokrenuto ispitivanje novih mogućnosti Facebook-ovog News Feed-a neslavno je završilo. Tada je ova društvena mreža u šest zemalja, uključujući Srbiju, počela eksperimentalno da odvaja objave privatnih korisnika od onih koje dolaze sa komercijalnih ili news stranica – pa su korisnici praktično dobili na korišćenje dva News Feed-a. Prvi je prikazivao gotovo isključivo slike i statuse njihovih prijatelja, uz poneku plaćenu objavu, dok je alternativni Explore Feed sadržao sve ostale sadržaje.

Ovakav način prikazivanja nije naišao na odobravanje niti od strane korisnika, a ponajmanje od strane izdavača koji si ne mogu priuštiti plaćanje ("boost") svake objave – a čiji je doseg značajno pao u vreme obavljanja ovog testiranja. Sada iz Facebook-a objavljuju kako su od svega – odustali.

Pokazalo se, naime, da ljudi ne žele da imaju dva različita News Feed-a, da su nezadovoljni novim načinom organizacije sadržaja, te da im ovaj eksperiment nije pomogao da češće kontaktiraju s porodicom i prijateljima, što je bio i jedan od glavnih ciljeva Facebook-a. Iz tog je razloga društvena mreža odustala od ove ideje.

Adam Mosseri, šef News Feed-a na Facebook-u, napisao je kako veruje da će poslednje promene algoritama bolje ostvariti zacrtani cilj nego što bi bio slučaj sa odvajanjem Explore Feed-a – koji će s ovime otići u istoriju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.