Galaxy S9+ u proizvodnji košta manje od 400 dolara


Ako su računanja internet stranice Tech Insights točni, Samsung za proizvodnju jednog primerka Galaxy S9+ telefona na ime komponenti trebao da izdvoji manje od 400 USD, tačnije 379,50 USD.

Isti izvor navodi kako je Galaxy S9+ do sada najskuplji Samsung-ov telefon po pitanju cene komponenti. Cenom komponenti je prešao čak i Galaxy Note 8 za čiju je izradu potrebno izdvojiti 10,50 USD manje (369 USD).

Da se ne bi bavili pukim prepisivanjem tablica, detaljne informacije o cenama komponenti možete naći u prilogu, a mi ćemo navesti samo one najbitnije. Kao najskuplji deo Galaxy-ja S9+ pokazao se ekran koji košta 72,50 USD. Sledi ga procesor za čiju proizvodnju Samsung plaća 68 USD te kamera koja košta 48 USD.



Ovo su ujedno i tri najskuplje komponente. Cena ostalih se kreće između 5 USD (neimenovani senzor) i 39 USD koliko stoji data memorija. Svi ostali neelektrični delovi prema Tech Insights-u koštaju 29 USD.

Isti izvor navodi kao Samsung za potrebe finalnog pakovanja i testiranja izdvaja 12,50 USD. Tech Insights nije stao samo na Galaxy-ju S9+, već je odradio i procenu vrednosti komponenti za Galaxy Note8, Galaxy S8+, iPhone 8 Plus i iPhone X čije cene takođe možete videti u prilogu.

Za kraj, i jedna vrlo bitna napomena. Sve prikazane cene se odnose samo na troškove proizvodnje komponenti, bez uračunatih troškova razvoja, marketinga, distribucije širom sveta, plata zaposlenih i ostalih troškova koji na kraju utiču na finalnu, tržišnu cenu uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.