Google Duo dobio podršku za video poruke


Google je sredinom avgusta 2016. godine predstavio novu aplikaciju za video chat – Google Duo koji je svojevrstan odgovor na Apple-ov FaceTime. Dotična je vrlo brzo postala popularna među korisnicima koji su je u samom prvoj nedelji dostupnosti preuzeli više od 5 miliona puta.

Vremenom Google je proširivao mogućnosti aplikacije, a najnovija je stigla ovih dana. Naime, Google je dodao mogućnost ostavljana video poruka osobama koje se nisu iz nekog razloga mogle javiti na vaš video poziv.

Video poruka ne može biti predugačka, već najdužeg trajanja do 30 sekundi što bi trebalo da bude dovoljno vremena da u kratkim crtama objasnite zašto ste uputili video poziv te treba li vam se ta osoba kasnije javiti ili ne. Sam princip ostavljanja video poruke je Google-ovski jednostavan – za vreme uspostavljanja poziva iznad dugmeta za prekidanje poziva pojaviće se dodatna tipka – "Leave video message".

Kako bi snimili poruku dovoljno je samo tapnuti na nju i ostaviti, tj. snimiti poruku. Pre nego što budete istu poslati možete je i pregledati kako bi se uverili da je sve prošlo prema planu tokom snimanja. Video poruke su enkriptovane i automatski se brišu dan nakon što su pogledane. Ali, ako vam se neka od pristiglih video poruka toliko svidi da bi hteli da je sačuvate za kasnije, Google će vam i to dopustiti.

Google je pripremio i pisana uputstva kako ostaviti video poruku koje možete proučiti ovde. Nova verzija Google Duo-a dostupna je putem Google Play i AppStore prodavnicama. Iako je nova opcija dostupna od 7. marta, Google napominje kako će možda biti potreban koji dodatni dan pre nego što bude dostupna svim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.