Google Lens stiže na sve Android uređaje, a uskoro će i na iOS


Iz Google-a stižu dobre vesti – Google Lens će uskoro postati dostupan na svim uređajima koji se temelje na Android platformi. Podsetimo, jedno vreme je ova opcija bila ekskluzivno vezana uz kompanijine telefone iz serije Pixel.

Prema najavi, Google Lens biti će deo jedne druge Google-ove aplikacije – Photos. Za one koji ne znaju Google Lens pruža informacije o predmetima koje "vidi". Naime, ako ne znate koji se predmet ili građevina nalazi pred vama dovoljno je pokrenuti aplikaciju, uperiti kameru u nju i Google Lens će vam na ekranu vašeg telefona ispisati relevantne podatke o njoj. Sve te informacije moguće je saznati i naknadno, tapom na snimljenu fotografiju i odabirom ikone Lens.

Budući da Google Lens zna da razlikuje brojke i slova, s lakoćom može u vaš adresar uneti podatke s vizitke koju ste dobili od potencijalnog poslovnog partnera, prevesti saobraćajne znakove i ostale tekstove, otvoriti URL, skenirati barkod i dr.

Nova verzija Google Photos aplikacije je već puštena u opticaj i u sledećim danima trebala bi svima da bude dostupna putem Google Play-a. Google je odmah najavio kako će u skorije vreme Google Lens stići i na iOS uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    Da li Google Lens podržava Srbiju i ako da, koliko dobro?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.