Google menja pravila za povrat novca


Google je obavio kako menja pravila o povratu novca za kupljeni sadržaj u Google Play prodavnici za područije Europskog gospodarskog prostora (EEA), dakle sve zemlje EU plus Norveška, Lihtenštajn i Island.

Stvari su do sada funkcionisale tako da ste imali 48 sati za povrat novca ukoliko vam se određena aplikacija ili usluga nije svidela. Poslali ste zahtev Google-u, koji bi vam na temelju njega vratio novac. Od sada se pravila mijenjaju, i to na sledeći način:

Zahtev za povrat novca za aplikacije i igre sada je moguće poslati unutar dva sata od kupovine, što se može protumačiti kao znak ili gesta dobre volje, ali pravo možete iskoristiti samo jednom. Nakon isteka 2 sata, počinju da se malčice komplikuju.

Iako EU regulativa osigurava period od 14 dana u kojem se kupljeni sadržaj može vratiti, postoje izuzeci, a jedna od njih je softver. Tako Google navodi da jednom kad ste kupili sadržaj, on postaje vaš. Ipak povrat novca u roku od 14 danbit će moguće ostvariti u slučajevima pretplata ma određeni sadržaj. U Google-u navode primer pretplate na cloud usluge, kojeg će nakon sklapanja ugovora ipak biti moguće prekinuti unutar 14 dana.

Ukoliko vam trebaju detaljnije informacije, svakako proučite nova Google-ova pravila o povratu novca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.