Huawei P20 Pro imaće 40 MP kameru i 5x zoom


Nakon što smo baš sve saznali o modelu P20 Lite, sada se otkrivaju i svi detalji o najjačem P20 Pro, koji će po svemu sudeći lepo nabiti tempo konkurenciji. Saznajte napokon i čemu sve te puste kamere na leđima.

Huawei P20 Pro će prema sveže objavljenim informacijama imati 6.1-inčni AMOLED ekran formata 19:9 u rezoluciji 1080p+ (1080 x 2240), a imaće i zub, na kojeg se već lagano privikavamo. Ispod ekrana ostalo je mesta i za čitač otisaka, koji će verovatno kao i na modelu Honor View 10 moći da služi i kao multifunkcionalna navigaciona tipka pa ćete navigacionu traku sa ekrana sasvim ukloniti.



Pokretaće ga opet Kirin 970 sa NPU jedinicom za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju, a na raspolaganju će imati 6 GB RAM-a i 128 GB skladištenja, premda će na nekim tržištima biti i model sa 256 GB. Ulaz za memorijske kartice se ovde ne spominje, a budući da ga ni Mate 10 Pro nema, vrlo verovatno je i ovde izostavljen ali ćete zato imati dual SIM.

Baterija kapaciteta 4000 mAh podržava Huawei Super Charge tehnologiju, a kućište deblije 7.65 mm i mase 174 g nosi IP67 sertifikat vodootpornosti.

Na leđima su sasvim jasno tri Leica kamere, po čemu je ovaj uređaj pionir u smartphone industriji. Glavno oko je 40 MP u boji sa otvorom blende od f/1.6. Drugo je oko 20 MP monohromatsko, a treće 8 MP sa telefoto sočivom. Glavna i ova pomoćna telefoto kamera, osiguravaju 5X hibridni zoom bez gubitka na kvalitetu, što ćemo uskoro videti i na delu.



U zasebnom tweetu objavljen je i promo spot koji najavljuje "slooow moootion" pa će i P20 osigurati super usporene snimke kao na novim Sony i odnedavnao Samsung modelima.

Prednja selfie kamera isto zvuči jako dobro, sa 24 MP senzorom.

Cena Huaweia P20 Pro neće biti niska jer kompanija s njim cilja visoko pa će u Europi koštati čak 899 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.