Huawei predstavio P20 i P20 Pro telefone


Huawei je telefonima zaobišao MWC u Barceloni kako bi danas u Parizu otkrio novi P20 i P20 Pro. Kako i brojka u njihovu imenu najavljuje, reč je o značajnu iskoraku u odnosu na prethodnike s fokusom na novim kamerama, koje Huawei uz potporu DxO Mark-a već naziva najboljim smartphone kamerama 2018.

Huawei P20 i P20 Pro dolaze sa novim ekranima sa famoznim zubom na vrhu. Dok standardni P20 ima 5.8-inčni LCD ekran rezolucije 1080p+ formata 18.7:9, veći i u svakom pogledu jači P20 Pro ima 6.2-inčni OLED iste rezolucije i istog formata sa istim zubom.

U tom zubu gore oba modela imaju 24 MP selfie kameru otvora blende f/2.0 sa podrškom za otključavanje prepoznavanjem lica.



Pod staklo-metalnom haubom jednog i drugog modela naći ćete Kirin 970 sa NPU jedinicom za AI i mašinsko učenje s tim da P20 Pro ima 6 GB RAM-a naspram 4 GB u standardnom P20. Oba imaju 128 GB skladišnog prostora bez ulaza za microSD.

P20 ima bateriju kapaciteta 3400 mAh, a P20 Pro 4000 mAh sa podrškom za Huawei Super Charge brzo punjenje, ali ne i bežično.



Neke će razočarati što manji P20 ima tek IP53 sertifikat zaštite od prodora vode. To znači da će podneti prskanje dok će P20 Pro sa sertifikatom IP67 moći i zaroniti.

Oba modela koriste Android 8.1 Oreo sa blago osveženim EMUI 8.1 interfejsom preko.

Ekran na oba modela impresivno prekriva prednju stranu ali svejedno je ostalo mesta za čitač otisaka, koji može poslužiti i kao multifunkcionalna navigaciona tipka.

Standardni P20 nazad nosi dve kamere – 12 MP f/1.8 RGB i 20 MP f/1.6 Mono sa laserskim, faznim i kontrastnim autofokusom te OIS i AIS stabilizacijom sa podrškom za 5X hibridni lossless zoom.



P20 Pro ide odlučan korak dalje po prvi put u svetu smartphonea sa trostrukom kamerom pa ima 40 MP f/1.8 RGB + 20 MP f/1.6 Mono i 5 MP f/2.4 Telefoto kameru za 3x optičko povećanje.

Podržana je optička (OIS) i AIS stabilizacija gde je ova druga rezultat rada NPU jedinice, koja koristi veštačku inteligenciju za još bolju stabilizaciju, navodno bolju i od one na Pixel 2 modelima. Njegove kamere podržavaju dakle 3x optičko, 5x hibridno i 10x digitalno povećanje. Uz 4K video obojica snimaju i 960 fps SloMo video u 720p kvalitetu.

P20 Pro ima i najveći senzor sa najvećim pikselima od Lumie 1020 na ovamo. To bi isto trebalo snažno uticati na rezultate u mračnijim uslovima, a ISO osetljivost ide sve do DSLR-ovskih 102,400.

DxO je foto kameru P20 Pro zmaja ocenio rekordnom ocenom 114, čime je neke od najvećih rivala nadmašio i za 10 bodova. Koliko to drži vodu u stvarnosti videćemo kad se pojavi na testu.

Što se tiče dostupnosti, Huawei P20 koštaće 89.999 dinara i biće dostupan od 12. aprila, dok će Pro koštati čak 109.999 i biće dostupan od 20. aprila.

Odmah nakon premijernog predstavljanja u Parizu, Telenor korisnici će moći da rezervišu novi Huawei P20. Svi zainteresovani mogu da izvrše rezervaciju uređaja putem www.telenor.rs do 4. aprila, a prve isporuke se očekuju u periodu od 5. do 12. aprila 2018. godine.




U nastavku pročitajte zvaničnu objavu kompanije Huawei:

Na ekskluzivnom događaju održanom danas u čuvenom pariskom izložbenom prostoru Grand Pale, Huawei Consumer Bussines Group predstavila je dugoočekivane modele HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro. Huawei P20 Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela poseduju do sada neviđene karakteristike veštačke inteligencije, kombinujući tehnologiju i umetnost, i omogućavaju neprevaziđeno iskustvo korišćenja pametnog telefona.

Huawei je postavio nova očekivanja u oblasti fotografisanja pametnim telefonom lansiranjem modela HUAWEI P9, prvog telefona sa Leica dualnom kamerom. Lansiranjem HUAWEI P20 serije, pravljenje profesionalnih fotografija visokog kvaliteta postaje sasvim jednostavno za svakoga.
„Inspiraciju za konstantno napredovanje u pogledu dizajna i inovacije uvek tražimo u umetnosti“, rekao je Richard Yu, Chief Executive Officer, Huawei Consumer Bussines Group. „HUAWEI P20 serija nastala je na temeljima uspešne saradnje sa kompanijom Leica. Sa prvom ikada trostrukom kamerom na modelu HUAWEI P20 Pro, unapređenom dualnom kamerom na modelu HUAWEI P20 i moćnom veštačkom inteligencijom oba uređaja, čak i najzahtevniji korisnici današnjice mogu da zabeleže i podele sve lepote sveta koji ih okružuje“.

HUAWEI P20 serija sadrži napredni inteligentni sistem kamere koji korisnicima donosi neverovatne mogućnosti unapređenja svakog aspekta pametne fotografije, što joj je donelo najviši sveukupni rezultat od strane DxOMark’s.

Ključne karakteristike HUAWEI P20 serije:
- Unapređen sistem kamera koji omogućava veći prijem svetlosti i više detalja za što lepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i petostruki hibridni zum na HUAWEI P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu HUAWEI P20;
- Inovacije u fotografisanju i Master AI koji, na temeljima veštačke inteligencije, omogućava profesionalne veštine fotografisanja i HUAWEI AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije;
- Vanvremenski dizajn sa jedva primetnim okvirom ekrana i očaravajućim nijansama boja;
- Vrhunske performanse uz NPU jedinicu na Kirin 970 procesoru i EMUI 8.1 baziranim na sistemu - Android 8.1, koji omogućava potpuno jednostavno i vrhunsko iskustvo prilikom korišćenja.

Izvanredna kombinacija umetnosti i tehnologije za modni iskorak
Huawei P20 serija odlikuje se upečatljivom estetikom – HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro dolaze u potpuno novim, ekskluzivnim i trendi bojama: Twilight i Pink Gold! Ove boje dobijaju se nanošenjem nekoliko slojeva NCVM* optičkog preliva ispod staklene površine, toliko tanke, da kada svetlost dođe u kontakt sa njom prelama boje, stvarajući živopisne prelive različitih nijansi. Na našem tržištu, HUAWEI P20 Pro će biti dostupan u Black, Midnight Blue i Twighlight boji, dok će HUAWEI P20 biti dostupan u Black, Midnight Blue i Rose Gold boji.
Prednju stranu novih uređaja čini HUAWEI FullView displej veličine 5.8 inča kod modela HUAWEI P20 i 6.1 inča kod HUAWEI P20 Pro, sa zaobljenim ivicama za neverovatno komforno držanje i korišćenje telefona, ultra tankim okvirom, impresivnim odnosom veličine ekrana i kućišta telefona za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice.

Inspirisan svetlošću i tehnologijom, savršen uređaj dizajniran za svakog ljubitelja fotografije
HUAWEI P20 serija je u potpunosti inspirisana svetlošću, sa unapređenom kamerom koja omogućava potpuno novo iskustvo pametne fotografije. HUAWEI P20 Pro poseduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju. Sa otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografisanje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, HUAWEI P20 Pro poseduje i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografisanje sa velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja po standardima ISO 102400.
HUAWEI P20 oslanja se na čvrste temelje svog prethodnika sa potpuno novom Leica dual kamerom sa sočivom od 12MP i veličinom piksela do 1.55 μm, kao i monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja.

Uređaji HUAWEI P20 serije imaju stabilizaciju sa šest osa i napredni usporeni snimak od 960fps, što je 4 puta više od standardnog 240fps učinka i hvata detalje koje je nemoguće videti golim okom. Uz UltraSnapshot režim, ovaj uređaj može da napravi fotografiju za samo 0.3 sekunde jednostavnim duplim klikom dugmeta za utišavanje, čak i kada je ekran ugašen.

Vrhunsko iskustvo inteligentne fotografije dostupno svima, svuda
Zahvaljujući Kirin 970 procesoru, uređaji HUAWEI P20 serije automatski identifikuju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija i biraju odgovarajući režim rada i podešavanja kamere, kako bi kreirali profesionalnu fotografiju koja izgleda neverovatno, čak iako je napravi fotograf amater. Pored toga, HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unapređenog sistema kamere je i 4D sočivo sa mogućnošću predviđanja. U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabeleži što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u HUAWEI P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne predloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro poseduju i prednju kameru od 24MP** sa AI opcijom ulepšavanja i trodimenzionalnim portret osvetljenjem, što za rezultat daje prelepe selfi fotografije, ističe prirodne boje kože lica, jasne konture lica i realistične 3D efekte na fotografiji.

Dodatno, HUAWEI HiAI ekosistem poboljšava iskustvo korišćenja čitavog niza aplikacija. Na primer, HUAWEI P20 serija sadrži sopstveni Prisma procesor, koji podržava preporuke za filter u realnom vremenu zasnovane na prepoznavanju objekata i scenarija, a brzina proračuna je 3 do 4 puta veća nego na Cloud verziji.

U saradnji sa kompanijom Google, HUAWEI P20 serija podržava Google ARCore što donosi napredne AI mogućnosti.


Cene i dostupnost

Dostupnost
HUAWEI P20 4GB + 128GB 89.999,00 Od 12.04.2018.
HUAWEI P20 Pro 6GB + 128GB 109.999,00 Od 20.04.2018.

Novi uređaji HUAWEI P20 serije kompatibilni su sa dva nova audio dodatka: HUAWEI FreeBuds i HUAWEI Active Noise Canceling Earphones slušalicama.

Foto: PR / IT vesti

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Alen kaže,

    Ne znam zasto svi forsiraju taj iPhone X stil, cak i Huawei.. malo sam razocaran iskreno, taj zub mi se uopste ne svidja


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.