iOS 11.3 rešava problem usporavanja starijih iPhone-a i donosi nove Animojije


Apple je u četvrtak uveče svim korisnicima iOS-a dao mogućnost nadogradnje na najnoviju verziju ovog operativnog sistema, brojčane oznake 11.3. Iz kompanije kažu kako je reč o velikoj nadogradnji, najznačajnijoj otkako je iOS 11 predstavljen prošle godine.

Većini korisnika starijih iPhone-a biće najzanimljivija nova funkcija naprednog praćenja zdravlja baterije uređaja. Pomoću novog menija od sada je moguće videti u kakvom je stanju baterija, postoji li opasnost od iznenadnog gubitka kapaciteta i neočekivanog gašenja uređaja kada je baterija gotovo pa prazna. Dodatno, moguće je i isključiti Apple-ovu kontroverznu zaštitu uređaja od iznenadnog gašenja koja je uzrokovala nedavno otkriveno namerno usporavanje procesorskog takta starijih modela (opcija radi na iPhoneu 6 i novijima).

Za korisnike najnovijeg iPhone-a, naravno modela X, ažurirani iOS donosi četiri nova Animojija koje je moguće animirati sopstvenim licem. Za znatiželjne, radi se o lavu, medvedu, zmaju i lobanji.



Svi ostali koji imaju iPhone modele 6S ili novije moći će uživati u novom, poboljšanom, iskustvu proširene stvarnosti kroz nadograđeni ARKit. On donosi podršku za vertikalne i nepravilne površine, kako bi tačnije pozicionirao virtuelne predmete u stvarno okruženje.

iOS 11.3 donosi i bolje upravljanje podešavanjima privatnosti koje će korisnicima transparentno dati do znanja koji se njihovi podaci u kojem slučaju, i na koji način koriste.

Tu su i manje nadogradnje aplikacija Apple Music, Apple News, HomeKit, te još nekolicina funkcija i novih aplikacija samo za korisnike iz SAD-a poput aplikacije Business Chat ili opcije pregledavanja zdravstvenih kartona (Health Records).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.