iPhone X - prodaja manja od planirane


Narci Chang iz JP Morgana predviđa da će Apple u periodu od januara do marta proizvesti 15 miliona primeraka iPhone-a X, što je za oko 5 miliona, odnosno 25% manje od prvih predviđanja. Štaviše, za razdoblje od marta do juna, JP Morgan predviđa smanjenje proizvodnje na 10 miliona primeraka, što je čak za čak 44% manje od inicijalno predviđenih 18 miliona.

Podsetimo, nedavno je analitičar Ming-Chi Kuo iz tvrtke KGI najavio smanjenje proizvodnje iPhone-a X za razdoblje od oktobra do decembra, što se pokazalo i u kvartalnim financijskim rezultatima koji su bili ispod očekivanja, iako je prosečna cena prodatog iPhone-a sa 755 narasla na 797 dolara, što upućuje na solidnu prodaju najskupljeg Apple-ovog smartfona.

Koliko tačno primeraka ovog modela je prodato, nećemo nikad saznati, jer Apple nikad ne daje podatke o konkretnim modelima. Jedini faktori za jednačinu ostaju nam ukupni broj prodatih primeraka i njihova prosečna cena, ali ni to nije u potpunosti merodavno s obzirom da su u to brojku uključeni i stariji modeli.

U prognoze JP Morgan-a, kao ozbiljne institucije, nemamo razloga da sumnjamo. Sezona praznika je prošla, kao i veći deo euforije, što bi definitivno moglo uticati na smanjenje potražnje. Kolika će ona na kraju biti, ostaje za videti. Iluzorno je očekivati katastrofu, ali sve upućuje na to da iPhone X i nije toliko uspešan koliko je Apple želeo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.