Predstavljen SSD sa najvećim kapacitetom - čak 100 TB


Nimbus Data, američka kompanija koja proizvodi rešenja za skladištenje podataka pohvalila se svojim novim proizvodom te novim svetskim rekordom. Njihov upravo predstavljeni SSD ExaDrive DC100 ima kapacitet od čak 100 terabajta i samim time je SSD disk najvećeg kapaciteta koji trenutno postoji. Poslednjih mesec dana rekord je držao Samsung sa svojim 30-terabajtnim rešenjem.

Ova dva diska nisu sasvim uporediva budući da je Samsung svojih 30 TB 3D V-NAND flash memorije ugurao u kućište standardnog 2,5-inčnog diska, dok je Nimbusov disk smešten u veće, 3,5-inčno kućište. Kako bilo, rekord za kapacitet SSD-a je pao, a najveći konkurenti za Nimbus Data-om kapacitetima zaostaju za više od tri puta.

Iz kompanije kažu kako njihov disk troši i 85% manje energije po terabajtu od konkurencije, te da omogućava propusnost podataka od 500 MBps (uz 100.000 IOps). ExaDrive DC100 namenjen je za velika profesionalna cloud rešenja za skladištenje "big data" i podataka za mašinsko učenje. Dolazi uz 5 godina garancije, nudi kondenzatore koji sprečavaju gubitak podataka u slučaju iznenadnog nestanka struje, a ne bi trebali da zakažu pre 2,5 miliona sati rada.

Što se tiče cene, iz Nimbusa poručuju da će biti uporediv sa dosadašnjim profesionalnim SSD rešenjima, ali gledano u dolarima po terabajtu – tako da se ne treba iznenaditi ako cena ovog rekordnog diska takođe bude rekordna, merena u desetinama hiljada dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.