Produžen rok za brisanje poruka poslatih WhatsApp-om


Poslednjih nešto duže od četiri meseca WhatsApp svojim korisnicima, a njih je više od milijardu, omogućava brisanje već poslatih poruka. Do sada se ova opcija mogla iskoristiti u roku od sedam minuta nakon što je poruka poslata, a sada je taj rok dodatno produžen kako bi se korisnicima omogućila nešto veća fleksibilnost i uklanjanje greškom poslatih poruka.

U poslednjoj nadogradnji mobilne aplikacije za iOS (verzija 2.18.31) primećeno je kako je rok sa 7 minuta produžen na – 1 sat, 8 minuta i 16 sekundi. Ako se pitate zašto je odabrano baš ovoliko vremena, razlog leži u tome što to iznosi tačno 4096, odnosno 2^12 sekundi, a to je zapravo vrlo okrugao broj za algoritme koji rade u heksadecimalnom kodu, gde iznosi tačno 1000 (ili 1000000000000 u binarnom).

Zanemarimo li tu geekovsku stranu ove promene, činjenica je da će nespretni korisnici koji pogrešnom kontaktu pošalju poruku, ili se iz bilo kojeg drugog razloga predomisle oko nje, imati više od sat vremena da je izbrišu i sa svojeg i sa telefona primaoca. A ako ju je neželjeni primalac u međuvremenu pročitao, tu nažalost WhatsApp ne može ništa da učini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.