WannaCry ponovno napada - ovoga puta žrtva je Boeing


Sigurno se sećate slučaja kada je, pre gotovo godinu dana, maliciozni ransomware WannaCry poharao velike institucije, bolnice, vazdušne luke i kompanije širom sveta koje nisu imale zakrpljen Windows, ili su pak radile na Windows-u XP. Nakon toga Microsoft je izdao niz hitnih zakrpa za starije OS-ove, jer su noviji već bili zakrpljeni.

U Boeingu, očito, nisu pratili vesti u posljednje vreme niti su se pozabavili ažuriranjem starijih računara. Tokom srede im je, naime, WannaCry ušao u računarski sistem u fabrici u Charlestonu, u američkoj saveznoj državi Južna Karolina. Nadležni u Boeingu su odmah poslali upozorenje svim zaposlenima, ali i klijentima, o mogućem širenju napada, ali na kraju se ispostavilo da je on ipak bio manjeg opsega te da nije učinio preveliku štetu.

Ranjivost je iskorišćena tek na nekolicini računara u proizvodnji aviona, a proizvodna linija Boeinga 777 nije zbog toga bila zaustavljena. Iz kompanije poručuju kako su sada, mesecima prekasno, ipak instalirali potrebne zakrpe kako bi se zaštitili od ovog ransomwarea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.