Xiaomi kreće i sa gaming laptopovima


Xiaomi u svojoj ponudi ima široku lepezu proizvoda, reklo bi se od igle do lokomotive. Ali, to ne znači da nema mesta za još jedan – laptop za igrače naziva Mi Gaming Laptop.

Ovo neće biti kompanijin prvi laptop, ali hoće u područiju gaminga. Podsetimo, do sada se Xiaomi fokusirao isključivo na laptope za kuću i posao. Prema poznatim specifikacijama za početak će Xiaomi nuditi dve konfiguracije – obe imaju Intel-ove procesore sedme generacije i 15,6-inčni FHD ekran.



Kupci mogu da biraju između Core i5 i Core i7 procesora te između Nvidijinih grafičkih kartica GTX 1060 i GTX 1050 Ti. Model sa jačim procesorom i grafičkom karticom dolaziće po defaultu sa 16 GB RAM-a, 256-gigabajtnim SSD-om i terabajtnim HDD-om, a slabiji sa 8 GB RAM-a, 128-gigabajtnim SSD-om i terabajtnim HDD-om.

Što se sistema hlađenja tiče, Xiaomi za sada ne otkriva previše već samo navodi kako će biti najbolje na tržištu. Štaviše, laptopovi imaju i posebno dugme za takozvano Turbo hlađenje. Zbog naprednog sistema hlađenja težina Mi Gaming-a je oko 2,7 kilograma.



Kako to obično biva u gamerskom svetu – tastatura ima RGB osvetljenje sa četiri različite zone. Kad smo kod osvetljenja, na renderima se vidi kako je i donja strana laptopa osvetljenja. Xiaomi je dodao i pet programbilnih (macro) tipki.

Na renderima se vidi kako Mi Gaming Laptop ima po četiri USB 3.0 porta (Type-A), dva USB-C porta, čitač memorijskih kartica, HDMI port te dva 3,5-milimetarska audio porta (za slušalice i mikrofon) te po tri otvora za hlađenje sa leve i desne strane kućišta.

Mi Gaming će prvo biti dostupan na kineskom tržištu od 13. aprila po cenama od oko 960 USD i 1.440 USD, zavisno od modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.