YouTube do pretplatnika želi da dođe iritantnim reklamama


Lyor Cohen, šef muzičkog odeljenja u Google-ovom video servisu YouTube, na muzičkom festivalu South by Southwest govorio je o budućnosti muzike na njihovoj platformi. Prema njegovim rečima korisnici koji na YouTube dolaze samo kako bi slušali muziku besplatno, i to kroz duže vreme, moraće da "trpe" sve više reklama koje će im se prikazivati između muzičkih numera.

To je cena koju će morati da plate ako žele i dalje da besplatno slušaju muziku, a reklame će moći da izbegnu tako kada – odluče da plaćaju pretplatu. Do sada YouTube nije imao preteranog uspeha u prodaji muzičkih pretplata, ali ovoga puta sve bi trebalo da bude drugačije. Novi servis će (verovatnog naziva Remix), kaže Cohen, pokušati da prodaju putem sistema "frustracije i zavođenja".

Korisnicima koji često i dugo slušaju muziku prvo će puštati veću količinu reklama i tako im prekidati slušanje. A u slučaju da se odluče postanu pretplatnici, osim iskustva slušanja muzike bez iritantnih reklama, nudiće i ekskluzivne dodatne video i audio sadržaje koji bi ljubitelje muzike trebali da privole na plaćanje pretplate.

Novi sistem pretplate već interno iskušavaju brojni zaposleni, a uskoro kada on krene u primenu popratiće ga i velika marketinška kampanja – koja bi YouTube-u trebala da osigura veći deo kolača iz rastućeg segmenta digitalnog streaminga muzike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.