Američki T-Mobile kažnjen sa 40 miliona dolara zbog sistemskog varanja korisnika


Potpuno je logično da će operater iskoristiti sve što mu tržište pruža, da zaradi što više novca uz što manje ulaganja i napora. To je logika tržišta i kapitala koja pokreće ekonomiju. Ali da nije sve tako bajno pokazuju upravo primeri gde kapital (u ovom slučaju telekom operater) iskorišćava situaciju previše slobodnog tržišta, dakle sa manjkavom regulacijom, ili korumpirane strukture u zemljama u kojima posluje.

Ali da ne bi ispalo da se operateri samovoljno ponašaju samo u banana državama poput Srbije, dokazuje najnovija epizoda Deutsche Telekom-a u SAD, gde je FCC regulator otkrio da ova kompanija ne radi po propisima i sistemski vara korisnike.

Naime, američki T-Mobile, kao jedna od četiri najveće nacionalne mobilne mreže, imao je problema sa pozivima u ruralnom područiju, što je trebao popraviti. T-mobile nije samo lagao da kvar nije rešio, već je korisnicima ubacivao lažne zvukove zvonjenja dok razgovaraju, kako bi pomislili da je problem u nečem drugom, a ne u operateru.

Zbog ovakve igre sa korisnicima, T-Mobile je dobio kaznu od 40 miliona dolara. S obzirom na veličinu američkog tržišta, ne možemo reći da se radi o pozamašnom iznosu, ali iz naše perspektive ne izgleda loše.

Takođe, ovo nije prva epizoda u kojoj FCC kažnjava ponašanje T-Mobilea. 2015. godine platio je 17,5 miliona dolara kazne zbog namernog stvaranja problema sa pozivanjem 911 broja, što je korisnicima onemogućilo pozivanje hitnih službi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.