Aplikacija vam govori koji je pas na fotografiji


Pre nekoliko godina u svetu je jako odjeknula vest o Googleovoj veštačkoj inteligenciji koja može prepoznavati mačke, a sada taj isti AI stiže i u naše pametne telefone.

Google je naime objavio kako će tokom ove nedelje nadograditi aplikaciju Google Photos (Google fotografije) aplikaciju za Android i iOS novom funkcijom za Google Lens koja će imati mogućnost prepoznavanja pasa, mačaka, biljaka i još ponekih stvari.

U trenutku pisanja ovog članka nadogradnja još nije stigla pa vam ne možemo reći iz prve ruke koliko je Google-ova veštačka inteligencija uspešna u prepoznavanju, ali verujemo kako ćemo vrlo brzo imati priliku da to proverimo.

Kada vam se aplikacija nadogradi novom funkcijom, sa donje desne strane ekrana pojaviće će vam se nova ikonica. Nakon što u aplikaciji otvorite fotku psa, mačke ili cvetića i pritisnete na ikonicu, AI će analizirati sliku prema karakterističnim tačkama i upoređivati je sa svojom bazom podataka. Ukoliko prepozna šta se nalazi na slici (u čemu je prema tvrdnji Googlea vrlo uspešan), ispod fotografije će prikazati naziv vrste (recimo rase) i ispisati kratki opis sa glavnim osobinama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.