Fortnite za iOS u prvih mesec dana zaradio više od 25 miliona dolara


Fortnite je na iOS platformu stigao 15. marta 2018. godine. Tada je bio dostupan samo užem krugu korisnika koji su imali pozivnicu, a tek početkom aprila, točnije od 2. aprila mogli su ga preuzeti svi zainteresovani korisnici iOS-a.

Sada nekih mjsec dana od dostupnosti počeli su da stižu izveštaji o zaradi. Naime, Sensor Tower navodi kako je igra do sada zaradila više od 25 miliona američkih dolara. Navedeni iznos nije uopšte loš kada se uzme u obzir da je sama igra besplatna te da je navedena zarada ostvarena kroz prodaju dodataka unutar igre. Isti izvor navodi kako je Fortnite za iOS samo tokom prve dve nedelje dostupnosti zaradio oko 9,5 miliona američkih dolara.



Zaradom je prestigao i Tinder za gotovo milion dolara, a bolji je jedino bio Netflix koji je u istom razdoblju zaradio 12,6 milion američkih dolara. Zarada bi sigurno bila i veća da je Fortnite dostupan i na Android platformi što nije. Ali, prema navodima proizvođača, kompanije Epic Games igra će u nekom budućem vremenom stići i na Android platformu. Sensor Tower predviđa kako bi Fortnite na Android mogao da stigne tokom ovog leta.

Ukoliko se predviđanja pokažu kao tačna, i ako prihvaćenost bude iole slična onoj od strane iOS-a korisnika Fortnite bi do kraja 2018. godine na obe platforme mogao zaraditi i do 500 miliona američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.