iFixit: Huawei P20 Pro ima optičku stabilizaciju na sve tri kamere


Huawei je nedavno predstavio novi top model – Huawei P20 Pro, koji po mnogima donosi svojevrsnu revoluciju u domenu kamere. Osim što koristi trostruki modul, od kojih jedan sadrži 40 MP senzor, bitno je naglasiti veličinu senzora, kao i 5x optički zoom.

Pored prilično konkurentnih fizičkih karakteristika, nova kamera donosi i AI upravljanje softverom, a Huawei navodi da je isti uključen i u stabilizaciju slike, te ga komercijalno naziva AIS, za što je zaslužan NPU unutar Kirin 970 procesora. Pri tom službeno navodi da je samo jedno sočivo optički stabilizovano, ali poznati rastavljač gadgeta iFixit tvrdi da su stvari malo drukčije složene.

iFixit kaže da hardverska konstrukcija kamere upućuje na to da su sva tri sočiva optički stabilizovana, što je zapravo izvrsna vest, ali nije jasno zašto Huawei to u startu nije naveo. Treba reći da postoje različiti načini stabilizovanja sočiva, a ovaj otkriveni bi mogao biti jedan od njih. Naravno, za konkretan odgovor na ovo, moraćemo pričekati službeno saopštenje.

iFixit za Huawei P20 Pro daje ocenu lakoće popravka 4/10. S pozitivne strane navodi velik broj komponenti koje se mogu odvojiti nezavisno jedna o drugoj, dok je za izmenu baterije potrebno nešto više vremena. Negativna strana otvaranja uređaja je velik rizik od preloma prednjeg ili zadnjeg stakla, a prilično je komplicirana i izmena ekrana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.