LG ne uspeva zadovoljiti Apple-ovu potražnju za 6,5-inčnim OLED ekranima


Prema glasinama koje prenosi Wall Street Journal, izgleda da Apple ima problema sa proizvodnjom 6,5-inčnih OLED ekrana za njihov iPhone X model nove generacije.

Ključ tog problema leži u planovima kompanije iz Cupertina da njihov najskuplji ovogodišnji iPhone X sa spomenutim 6,5-inčnim OLED ekranom čini 20% svih proizvedenih iPhone-a u 2018. godini.

U želji da smanji svoju zavisnost o navodno skupljim OLED ekranima kompanije Samsung, Apple se obratio kompaniji LG koja, kako se sada čini, neće uspeti da zadovolji Apple-ove zahteve što se tiče količine proizvedenih 6,5-inčnih OLED ekrana. LG navodno ne poseduje dovoljno modernih postrojenja za njihovu proizvodnju niti trenutno zadovoljava Apple-ove standarde kvaliteta.

Ako ne reši ovaj problem, Apple će se morati osloniti na kompaniju Samsung, koja će na taj način imati mogućnost pokriti gubitke nastale usled Apple-ovog otkazivanja narudžbina ekrana za aktuelnu generaciju iPhone X-a. Službeno predstavljanje nove generacije iPhone X-a koja ovaj put uključuje barem tri uređaja očekuje se tokom jeseni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.