Microsoft odustaje od klasične OneNote aplikacije


Microsoft u budućnosti namerava da malo izmeni svoj program za upravljanje beleškama OneNote. Umesto dosadašnje dve verzije OneNote-a, jedne u obliku klasičnog Win32 programa i druge u obliku UWP aplikacije koja se može preuzeti u Windows Store-u, sada će postojati samo jedna.

Naime u budućnosti stavit će naglasak na razvoj OneNote-a kao Windows 10 UWP aplikacije unutar Windows Store-a. Dolaskom Office 2019 kancelarijskog paketa OneNote u obliku klasičnog Win32 programa više neće biti instaliran prema zadatim podešavanjima, već je je zameniti upravo spomenuta UWP verzija aplikacije.

Korisnici koji žele klasični Win32 program i pritom ne žele svoje podatke da čuvaju u cloudu moraće se osloniti na OneNote 2016 koji se nalazi u sklopu Office 2016 paketa (za koji Microsoft nudi podršku do 2025. godine).

Aduti koje će ponuditi buduća UWP verzija OneNote-a su pre svega potpuno novi i poboljšani sistem sinhronizacije sadržaja (takođe dostupan za web, macOS, iOS i Android verzije aplikacije), brže trenutne nadogradnje, podrška za tagove i bolja integracija sa Office dokumentima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.