Microsoft privremeno otkazao prolećnu nadogradnju Windows-a 10


Microsoft je ovog utorka (10. aprila 2018.) trebao da pusti u opticaj veliku prolećnu nadogradnju Windows-a 10 – Spring Creators Update. Ali od toga su u zadnji tren odustali i izlazak nadogradnje prolongirali za najverovatnije par nedelja.

Razlog odustajanju je pronađeni bug koji može uzrokovati smrzavanje instalacije nadogradnje kod jednog dela korisnika. Na postojanje buga Microsoft je upozoren od strane korisnika Windows Insider programa.

Koliko je ozbiljan pronađeni bug za sada nije poznato, ali sudeći prema Microsoft-ovim potezima nije ni bezazlen. Iako se u medijima kao dan službenog izlaska nove nadogradnje spominjao 10. april, Microsoft ovaj datum nije nikada službeno i potvrdio.

Zahvaljujući tome sada nisu ni pritisnuti rokovima za koliko će dana ili nedelja ispraviti bug. Podsetimo, prolećna nadgradnja Windows-a 10 donet će između ostaloga i poboljšanja vezano uz lakše korišćenje interfejsa, uključujući opcije za zvučnu pomoć, glasovne naredbe i upravljanje računarom pomoću očiju i dr.

S novom nadogradnjom na svoje će doći i gameri koji će dobiti poboljšani Game Bar, poboljšanu podršku za HDR i dr. Microsoft je takođe obećao kako će se skratiti i vreme potrebno za instalaciju nadogradnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.