Nokia 9 imaće tri kamere?


Na internetu su se pojavile nove glasine vezane uz Nokiju 9. Jedna od novosti je kako će i Nokia dobiti tri kamere sa zadnje strane kućišta, baš kao što je slučaj i sa Huawei-jevim P20 Pro modelom.

Ovog puta radi se o kamerama sa ZEISS optikom rezolucija 41 MP, 20 MP i 9,7 MP te optičkim zumom od 4x. Kamera najveće rezolucije imaće optičku stabilizaciju slike (OIS) te uz LED i dodatni Xenon blic. Kamera rezolucije 20 MP biće tele-foto kamera sa takođe optičkom stabilizacijom slike, dok će treća, 9,7 MP kamera biti monohromatska.

Sa prednje strane Nokia 9 imaće samo jednu kameru, rezolucije 21 MP. Umesto LED ili Xenon blica za snimanje fotografija u loše osvetljenim prostorima kao blic će poslužiti ekran. Kad smo kod ekrana, specifikacije navode QHD OLED ekran dijagonale 6,01 inč i odnosa stranica 18:9. Od oštećenja bi ga trebao štititi Gorilla Glass 5 staklo.


Nokia 9 temeljiće se na trenutno najsnažnijem Qualcomm-ovom Snapdragon-u – 845. Imaće 8 GB RAM-a (LPPDDR 4X) i 256 GB data prostora (UFS 2.1). Energiju potrebnu za rad osiguravaće baterija kapaciteta 3.900 mAh.

Nokia 9 stićiće sa podrškom za brzo punjenje baterija (QuickCharge 4.0) te podrškom za punjenje bežičnim putem (Qi). Do 60% napunjenosti trebaće oko pola sata. U stanju pripravnosti Nokia 9 izdržaće do 565 sati. Vreme razgovora sa jednim punjenjem biće moguće do 24 sata, slušanja muzike do 13 sati, a gledanja video zapisa do 12 sati.

Telefon će prema izvoru biti i otporan na vodu i prašinu (IP68). Softversku stranu činiće Android 8.1 Oreo. Nažalost, Nokia 9 neće imati 3,5-milimetarski audio jakc, ali će u pakovanju stići adapter koji će omogućiti spajanje slušalica sa 3,5-milimetarskim portom na USB-C port.

Dimenzije kućišta (keramika sa detaljima od 18-karatnog zlata) su 150,6 x 75,2 x 7,3 milimetara. Detaljnije specifikacije možete pogledati na fotografiji iznad. O ceni za sada nema govora, ali sudeći prema specifikacijama ista neće biti niska.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.