Novi iOS doneo probleme vlasnicima iPhone-a 8


Apple se nikako ne može rešiti raznih softverskih bugova i propusta u najnovijoj verziji iOS operativnog sistema. Nakon najnovije nadogradnje (iOS 11.3) vlasnici iPhone-a 8 koji imaju zamenske ekrane otkrili su da su im telefoni prestali da reaguju.

Nadogradnju su objavili krajem marta, a korisnici koji su ranije telefone popravljali zamenskim staklima otkrili su da im touchscreen više ne reaguje, prenosi Guardian.

Glavne novosti u ovoj nadogradnji su trebale da budu informacije o radu baterije i mogućnost da se isključi problematično usporavanje telefona koje je bilo povezano sa ranijim skandalom kad je otkriveno da je Apple namerno ograničavao performanse. Međutim, novi iOS doneo je i nove probleme. Korisnicima ekran radi, ali ne reaguje na dodir, uređaji su praktično beskorisni.

- Korisnici su besni i čini se kao da Apple namerno radi ovo kako bi sprečili popravke sa zamenskim delovima - rekao je za Motherboard Aakshay Kripalani iz servisa InjuredGadgets. Jedino rešenje je ponovna zamena ekrana i to onim originalnim i puno skupljim.

Inače, slična stvar se dogodila i prošle godine sa iPhone-om 7. Tada je Apple objavio nadogradnju koja je omogućila da telefoni opet prorade, a ceo je problem bio povezan sa zamenom Home tipke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.