Opera Touch - mobilni browser koji možete koristiti jednom rukom


Opera je najavila svoj novi internet browser namenjen mobilnim uređajima, Opera Touch. Glavna misao vodilja pri dizajnu ovog browsera bila je mogućnost upravljanja njime samo jednom rukom u paketu sa standardnim funkcijama i bezbednosnim funkcijama Opera browsera.

Opera Touch dolazi sa početnim ekranom koji omogućava brzo pristupanje pretraživanju Interneta i nedavno posećenim internet stranicama. Surfovanje jednom rukom olakšano je Fast Action dugmetom kojim je moguće menjati kartice (tabove), pretraživanje internet stranica i njihova sadržaja u kombinaciji sa različitim gestama i swipe navigacijom.

Pretraživanje Interneta može se obaviti bilo tekstualno bilo putem glasovnih naredbi, a u browser je ugrađen i alat za skeniranje QR kodova. Touch donosi i zaštitu protiv rudarenja kriptovaluta te podršku za Flow prostor, mesto za deljenje linkova, beleški i datoteka između svih Operinih browsera (desktop i mobilna verzija Opere i Touch) uz zaštitu enkripcije sa kraja na kraj.

Browser je za sada dostupan isključivo korisnicima Android uređaja, ali u budućnosti će biti dostupan i vlasnicima iOS uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Interesantan koncept.Probao ali neradi jes sve kako treba.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.