Osim redizajna Gmail, dobija i niz novih mogućnosti


Osim što se u Google-u sprema veliki redizajn korisničkog interfejsa Gmail-a, sada se saznaje i da će promene koje bi uskoro trebale da zahvate ovaj servis biti i one funkcionalne. Osim "pametnih odgovora" i "snoozanja" e-mailova kakvo je poznato iz Google-ove aplikacije Inbox, 1,2 milijarde korisnika Gmaila uskoro će dobiti i neke "profi" mogućnosti.

Podaci koji su procureli u javnost govore da će se svim korisnicima omogućiti slanje "samouništavajućih" poruka, koje će iz primaocevog inboxa nestati nakon određenog vremena. Biće tu i tzv. poverljivi način rada ("confidential mode") koji će pošiljaocu e-maila omogućiti da primaoca ograniči mogućnost njegovog prosleđivanja, kopiranja teksta, pa i štampe poruke.Google će omogućiti i dodatnni nivo bezbednosti među onima koji razmenjuju e-mailove, pa će svako od svojih Gmail kontakata moći da zatraži dvofaktorsku potvrdu identiteta putem poruke poslate na mobilni uređaj.

I dalje se očekuje kako će sve, ili barem neke od novih mogućnosti, Google predstaviti na konferenciji Google I/O početkom maja, te ih ubrzo potom "spustiti" do krajnjih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.